0 0
Read Time:1 Minute, 47 Second

Nu știu ce să-mi doresc anul acesta. Am primit din toate câte puțin și parcă instinctul de a lăsa o scrisoare lângă o farfurie cu biscuiți proaspeți încă nu-și face simțită prezența.

Încă mai cred în spiritul cu fes roșu, în oamenii care aduc împlinire în numele său. Mi-ar plăcea să găsesc printre ramurile cele mai din spate ale bradului o cutie plină cu dragoste, legată atent cu o fundiță de orice culoare.

Alături de câteva bomboane acrișoare preferate, aș aștepta să găsesc eu o scrisoare în care să-mi fie amintite gândurile care m-au împlinit si m-au bucurat de-a lungul vremii.

Recunoștința este simțită și atent împărtășită.

Aș agăța în brad curaj și răbdare pentru anul ce vine, alături de globurile rămase din copilărie. Pe vremea aceea, țopăiam toți copiii adunând ciocolata dintre luminițe, pregăteam liste lungi cu dorințe hazlii pe care ni le povesteam unii altora cu mâinile lipicioase de zahăr printre crenguțe. Copilăria toată și fericirea nemăsurată se concentrau atunci în colțul plin de ace verzi al casei.

Și astăzi miroase a cozonac și portocale înainte de Crăciun. Țopăim toți cei acum mari pe lânga masă și cuptorul cald, gustând din bunătățile pregătite.

În noaptea de Ajun, mi-ar scăpa o privire printre acele căzute pe podea sperând să găsesc măcar acum, după mult timp, un sac roșu plin cu toate dorințele din lume.

Voi aștepta cu nerăbdare dimineața, în pijamalele mele simple și îmi voi bea cafeaua lângă brad. Voi sta ghemuită lângă el și îmi voi alege un glob care să-l agit.  Dintre gândurile mele aș șopti doar: oferă-mi speranță. Aș lăsa cafeaua să se răcească și mintea să se piardă.

Mi-ar plăcea să ningă, să-mi scriu poveștile privind spre o dimineață rece, în mirosul cald al cozonacilor proaspeți, plini de toate cele dulci ce le aparțin.

Am primit din toate câte puțin. Voi fi primit din toate exact atât cât îmi va fi trebuit. Însă oricare mi-ar fi trebuințele și ajunsurile, cutia plină de dragoste legată cu o fundiță de orice culoare va fi atent căutată printre toate ramurile bradului meu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Ioana Teodora Todorescu
Previous post Gândul meu cel mic
Next post Încă un an

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *