0 0
Read Time:3 Minute, 22 Second

Atâta bucurie câte perle se înșiră în jurul gâtului ei.

Un detaliu  mic, discret, pe care și-l ascunde fără intenție sub gulerul unui palton prea gros pentru zilele obișnuite de toamnă.

Se grăbește să ajungă până la 35. Și-a pus rochia preferată, neagră și simplă, perechea de pantofi roșii, eșarfa de mătase și cerceii cu pietre colorate sub părul lăsat în voie.

Colierul se observă pe sub toate cele menite să-i țină de cald. Câteva biluțe sidefii cărora le simți textura în profunzimea degetelor de fiecare dată când le vezi.

O privești de la capătul drumului. Îi zâmbești chiar dacă la tine e deja 35 iar ceasul ei a stat puțin.

Vremea se agită cu fiecare pas pe care ea îl face și de câte ori i se îndreaptă ochii spre cer se îngrămădesc norii. De acum stă să plouă iar trăsăturile fine cu greu i le mai observi printre șuvițele care se iubesc cu furtuna.

O aștepți sub crengile unui cireș chinuit de pofta dimineților mai calde și îți miroase pământul de sub tălpi a primăvară.

Ai timp să numeri de la 5 până la 35.

După 35 se termină șiragul de perle iar cheița de argint îți străpunge rădăcina unghiei la prima ta încercare de a i le desprinde. Astfel, o parte din tine rămâne la ea, bine ascunsă în unghiul dintre cele două clavicule.

Își poartă cu mândrie rochiile cu guler rotund. Și în perla din mijloc oricine poate să vadă puținul din tine rămas captiv pe sideful albicios.

Ai curajul să închizi ochii înainte ca ea să ajungă. Tot zgomotul existențelor din jur se stinge și asculți bătăile ritmice ale tocurilor ei pe asfalt în același ritm în care și inima iți fuge știind-o tot mai aproape.

La 34, bătăile dispar și rămâi doar cu parfumul intens al unei femei care te așteaptă râzând să-ți deschizi ochii. Dar fără bătăile acelea ritmice doar minune sau artă să fii ca să mai poți. Vrei să te bucuri de ea și apuci 35 cu privirea clară și palmele în jurul obrajilor ei. Nu te încurcă șuvițele răvășite. Îi cunoști contururile și fiecare linie a chipului ei se potrivește perfect cu liniile vieții din palma ta.

De la 35, timpul nu mai urcă și luați la pas orașul, lovind cu vârful pantofilor sâmburii ramași mărturie pe stradă.

În sufletul tău, norii deja se descarcă, afară abia începe să plouă. Cu ochii ei colorați te agită și-ți tună și-ți fulgeră gândul și amintirile și dorințele se adună toate într-o zi obișnuită de toamnă.

Purtați amândoi palton. Purtați amândoi perle, ea pe sub guler iar tu pe degetul ei care îți gâdilă brațul.

Vă împărțiți câte un gest de bună regăsire și scoateți de prin buzunare câte o bomboană. Ea scoate una acrișoară, tu una dulce, caramelizată. Le savurați ca doi copii și vă murdăriți pe degete cu cremă.

Îndesați amblajele înapoi prin buzunare și vă zâmbiți ștrengărește.

Ea îți strânge din nou brațul aproape de piept și-ți șoptește că ar vrea niște ceai. Dar nu orice fel. Ar vrea ceai fierbinte, cu scorțișoară, de la cafeneaua voastră din colț.

Este fericită când tot ce-i poți oferi este paharul de hârtie cu ceai parfumat, plimbările lungi indiferent de vreme și timpul etern la 35. O împlinește fiecare ploaie care vă prinde împreună și chicotește gândindu-se că poate așa se vor șterge urmele de ciocolată pe care ți le-a lăsat pe mâneca paltonului.

Bătăile ritmice ale tocurilor ei nu se mai aud de la 34. Ochii tăi sunt tot închiși. Ai putea rămâne parte din cireșul care poftește la zilele calde. Ai prinde rădăcini.

Ea ți-ar da viață plecându-și fruntea pe umărul tău, căutându-și liniștea cu vârful nasului în jurul gâtului tău. Și-ar așeza palma peste obrazul tău și liniile vieții ei s-ar potrivi perfect cu liniile chipului tau.

Ți-ar așeza pe umeri și ți-ar săruta pe buze atâta bucurie câte perle se înșiră în jurul gâtului ei.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Ioana Teodora Todorescu
Previous post Contrapunct
Next post Mintea cea de pe urmă

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *