0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second

Mă gândesc la trandafiri.
Îmi plac cei galbeni, așezați într-un buchet simplu cu flori mov. Cei roșii mi s-au părut dintotdeauna plictisitori, oferiți cu prea multă lejeritate.

Probabil trandafirii mei galbeni cu flori mov n-ar putea încununa o primă întâlnire și nici n-ar salva căsnicii când un el uită câte ceva discutabil important și o ea se supără.

Buchetul meu cu trandafiri galbeni și flori mov nu include ambalaj. Nu-mi place foșnetul bucății de poleială pe care florăreasa o sugrumă cu ațe colorate.  Și nu pentru că aș fi pretențioasă. Pur și simplu îmi plac surprizele. Iar poleiala zgomotoasă le-ar strica. Sunt atentă la orice zgomot iar un el niciodată nu știe cum să țină buchetul.

Scenariul e simplu.

Un el ar suci buchetul în dreptul ușii de câteva ori până să bată. Iar eu aș auzi din prima clipă că la mine în prag sunt trandafiri galbeni cu flori mov.

Când trece vremea trandafirilor, tânjesc după lalele. Galbene. Într-un buchet simplu cu altele mov. Nici pe acestea nu mi le-aș dori în nuanțe de roșu. În aceeași măsură în care o femeie obișnuită nu și le-ar dori în semn de iubire în locul trandafirilor roșii.

Vremea a devenit insuportabil de caldă. Vara aceasta fierbinte  ucide mai toate ofrandele ghimpate ale păcii.

Accept și dulceața de trandafiri în asemenea circumstanțe, însă doar dacă un el ar întinde-o pe o poveste care să mă fascineze.

Un el ideal ar ști să mă bucure și cu înghețată de trandafiri. M-ar păcăli că în deliciul rece sunt doar petale galbene și mi-ar așeza pe linguriță o petală mov de la o floare găsită la întâmplare pe alei. După ce aș gusta ar exista riscul să simt trandafirul moldovenesc. Iar el, pregătit să evite o asemenea deconspirare,  și-ar întinde înghețata pe buze și mi-ar oferi un sărut.

Pe buzele lui s-ar simți aroma de galben.

Pe buzele unui el norocos, galben și mov se îmbină.  Și toate florăresele îl știu cum pronunță galben și mov.

El nu ar avea prea multe pretenții. Dar pe o asemenea vreme caldă, și-ar dori petale roșii pe sub rochii cu galben și mov.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Ioana Teodora Todorescu
Previous post Incompetența
Next post Ținte și putințe

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *