0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Evenimentul ,, Ia o carte și citește!” a coincis fericit cu data nașterii prolificei și iubitei scriitoare Rodica Ojog-Brașoveanu.

Născută pe 28 august 1939, educată la Maison de Français și Domnița Ileana, a urmat cursurile Facultății de Drept din București, de unde a fost exmatriculată pe criterii politice, apoi a reluat studiile la Iași.

A profesat avocatura, dar s-a dedicat scrisului în întregime: a realizat scenarii de televiziune, a scris 35 de romane, cele mai multe polițiste, câteva istorice, excelent documentate, și unul science-fiction.

Considerată Agatha Christie a României, Rodica Ojog-Brașoveanu a adăugat amprenta personală țesăturii de intrigi și mistere: un amalgam de neologisme, arhaisme, regionalisme, comic de toate tipurile ( de situație, de nume, de moravuri, de limbaj, de caracter), ticuri verbale, ziceri, umor fin, subtil, sau grosier, specific unor anumite secvențe sociale, toate împletite iscusit într-un stil inconfundabil.

I-am descoperit cărțile la vremea adolescenței și am rămas fidelă scriiturilor Doamnei Misterelor. Cuvine-se să-i dăm binețe:

,,-Bună seara, Melania! Vin Nopți albe pentru Minerva, e un Apel din necunoscut, de La capătul firului, din Răzbunarea sluților, cu un Stilet cu șampanie din Cutia cu nasturi. E un Coșmar, toate cele 320 de pisici negre cu un Plan diabolic: ar presăra Cianură pentru un surâs pe o Toaletă à la Liz Taylor, într-un Mister cu sare și piper. „

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
MARILENA TRIFAN
Previous post Cartea- invitat de onoare la o ieșire în oraș
Next post Magie și iluzie prin cifre