0 0
Read Time:1 Minute, 44 Second

A lua contact cu tinerețea este o adevărată terapie. Te încarci pozitiv, capeți energii noi, ești motivat să faci o prezentare a profesiilor juridice, asemenea unui veritabil formator.

Elevii clasei a XI a I, profil filologie în cadrul Colegiului Național ,,B.P.Hasdeu”, ne-au făcut o primire specială, într-o zi de sărbătoare, la întâlnirea programată de profesorul diriginte Iulia Lazăr.

La final, pe o foaie de hârtie, și-au așternut remarci proprii despre utilitatea discuțiilor. De prisos să concluzionăm că timpul a fost insuficient.

Tinerilor le plac ,,poveștile de viață” adevărate, le primesc cu mare plăcere, sunt deschiși să cunoască informații referitoare la orientarea profesională. A dovedit-o multitudinea de bilete primite drept răsplată la finalul unei zile de luni, într-o oră de dirigenție, de la 19:00 la 20:00, când tuturor ne părea rău că timpul trece atât de repede…

Iată câteva dintre părerile și gândurile elevilor prezenți:

,,Din partea unui viitor avocat, această oră mi-a amplificat și mai mult dorința de a urma această carieră”

,,Mi-ați trezit interesul pentru drept. Voi avea în vedere această opțiune”

,,M-ați cucerit cu discursul dvs. Nu știam ce înseamnă această profesie. Foarte utile sunt toate informațiile primite. Să mai veniți!”

,,Mi-a plăcut enorm discursul despre drept și despre profesiile pe care le putem urma. Am aflat atâtea lucruri noi. Nu știam mai nimic despre cum muncesc un judecător, un procuror, un avocat, un grefier, un executor, un notar, un polițist. ”

,,Pe mine m-ați impresionat că nu ați renunțat niciodată la profesia dvs. Asta înseamnă că v-a plăcut cu adevărat. Asta îmi doresc, să știu să-mi aleg profesia care mă va face fericit, fără să alerg după bani.”

,,Mi-a plăcut mult! Aș vrea să fiu criminalist”

,,M-ați pus pe gânduri.”

,,Vă mulțumesc pentru efortul de a veni în mijlocul nostru.”

,,Deși nu mă interesează o meserie în domeniul juridic, întrucât vreau să fiu medic, am înțeles cât de importante sunt profesiile juridice pentru un mediu social curat.”

,,Vă invit să reveniți, să adresăm noi întrebări.”

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Roxana Constantinescu
Previous post CUM SĂ VORBESC CU SOȚIA MEA?
Next post Non scholae sed vitae. Sau invers?